söndag 27 mars 2011

If in doubt- dont

Som yogalärare blir jag ibland uppringd av elever som undrar om de kan komma till en klass även då de är lite förkylda. Det finns ett uttryck som jag tycker man ska försöka rätta sig efter: If in doubt- dont. Dvs: Om du tvekar- avstå.
Man ska lyssna på sin kropp och du känner dig bättre än du tror. Gör vad DU tycker. Försök skala bort alla andras åsikter, vad du tror andra tycker att du borde göra. Dom vet inte vad du känner och har lust med.

Lust.
Det är en annan femma. Har man inte lust att yoga så kommer disciplinen in. Att ha en regelbunden yoga betyder att man måste nöta matta ibland när man inte har lust. Vanligtvis så infinner sig lusten efter några solhälsningar. Och har man verkligen inte lust behöver man ju inte yoga lika intensivt som vanligt.

En balans mellan yin och yang är dock viktigt. Har man inte energi och bara väljer soffan är det bra att ta sig till en Hatha klass eller annan klass som inte är yin, för att just få lite mer yang energi i kroppen. Eller bara prova några solhälsningar om dagen, långa promenader osv.
Är livet däremot lite väl intensivt och du inte tycker du har tid eller har för mycket i huvudet för att yoga, så prova en yin yoga klass istället för en Hatha dito.

Yoga som det passar dig idag, inte det du tycker bör passa.

Love and Light
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar